Сигналът от депутатите от БСП е относно действия на служебния министър на

...
Сигналът от депутатите от БСП е относно действия на служебния министър на
Коментари Харесай

БСП дава социалния министър Лазар Лазаров на прокуратурата заради покупка на имоти

Сигналът от депутатите от БСП е по отношение на дейности на служебния министър на труда и обществената политика по осъществяване на вложения и консумиране на средства по Плана за възобновяване и устойчивост 
 БСП дава служебния вицепремиер и обществен министър Лазар Лазаров на основния прокурор. Сигналът е импортиран на 25 януари тази година и е за непозволено разходване на обществен запас, в тази ситуация европейски средства по Плана за възобновяване по съставния елемент за обществено включване, по отношение на решение на служебното държавно управление от 15 декември 2022 година Това разгласи националният представител от Българска социалистическа партия Георги Гьоков пред публицисти в Народното събрание.

По думите му става въпрос за план " Развитие на обществената стопанска система " на обща стойност от близо 27 милиона в 2 съставния елемент.

„ По единия става въпрос за основаването на 6 районни центрове за поддръжка модернизирането на предприятията за обществената стопанска система. Но в заданието няма обвързване Министерството на труда и обществената политика да закупува парцелите, които са ситуирани районните центрове, сподели Гьоков. Той изясни, че и страната и общините имат пространства, които от години стоят празни. Няма нужда страната да похарчи големи средства не за поддръжка на обществената стопанска система, а за закупуване на пространства, добави той.

„ 2,160 млн. лева от плана са дадени за закупуване на парцели в Пловдив, Бургас и Габрово и решението е на служебното държавно управление с N1023 от 15 декември 2022 година, с което разпорежда на министъра на труда и обществената политика да подписа контракти за покупка в интерес на страната на 3 недвижими парцела от частни субекти ”, описа Гьоков.

Народният представител от Българска социалистическа партия попита за какво се прави това, а не се търсят свободни държавни или общински парцели.  А съгласно него отговорът е един - при държавните парцели няма комисиони.

 Той даде образец с парцела в Габрово, платен от страната за 560 хиляди лева, който дълго време се е продавал от притежателя посредством организация за 168 хиляди евро. А в деня, предхождащ решението на държавното управление, цената в уеб страницата на организацията била изменена с новата, описа Гьоков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР